Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Vaniljeiskrem med fiken- og aprikossaus

    Oppskrift fra
    Margit Dale
    Tid
    30 min.
    Vanskelighets­grad
    Normal

    Fiken og aprikos hører julen til! Her har Margit Dale – tradisjonsmatformidler og kjent fra TV2-programmene Kystmat og Fjellmat – laget en deilig saus til vår aller mest premium vaniljeis, Inspira Premium Vanilje. Prøv den!

    Margit Dale med Hennig-Olsen Is

    Dette trenger du:

    • 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
    • 1,5 dl sukker
    • 1,5 dl vann
    • 10 tørka aprikoser
    • 8 tørka fiken
    • 1 vaniljestang
    • 1 stjerneanis
    • 1 nellikspiker
    • 1 kanelstang
    • 1/2 lime
    • 1/2 ts potetmel
    • 12 mandler

    Slik gjør du:

    1. Kok opp sukkerlake. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og krydderne i sukkerlaken. La det koke noen minutter.

    2. Del aprikoser og fiken i grove biter og ha de i sukkerlaken. La det koke i 5-10 minutter. Rør potetmelet ut i 2 ss kaldt vann og tilsett det i sausen for å tykne den. Gi sausen et kjapt oppkok.

    3. Ha i saften fra en halv lime. Ta ut kanelstangen, nellikspikeren og stjerneanisen.Sausen blir best dersom den står i kjøleskapet over natten.

    4. Ta ut Inspira Vaniljeis av frysen og la den stå i romtemperatur i ca. 20 minutter til den er myk.

    5. Grovhakk mandlene. Ha iskrem i desserttallerken, hell over fiken- og aprikossaus og dryss over hakkede mandler. Serveres umiddelbart!

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Inspira Vaniljeis

    Du liker kanskje også

    Julekake med Inspira Multeis
    "Tilslørte multepiker" med Inspira Multeis
    (R)iskrem med rød saus til jul
    Fylte klementiner med iskrem
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring