Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Sjokoladehjerter med Inspira

    Vanskelighets­grad
    Enkel

    Vil du servere en du er glad i en smakfull og hyggelig dessertoverraskelse? Disse skjønne sjokoladekjeksene med Inspira Premium Kirsebæris er søte, de er romantiske, og de er supergode!

    Sjokoladehjerter med Inspira kan serveres til fest og til hverdags, til venninnekvelden, til bursdagen, til Valentiner-dagen og kanskje til og med til bryllup? De kan lages ferdige på forhånd, så du slipper stresset når du skal servere gjestene. 

    Ps! Har du dårlig tid eller vil gjøre det enkelt, kan du selvsagt kjøpe ferdige kjeks! 😉

    Dette trenger du

    • 1 boks Inspira Premium Kirsebæris
    • 125 g usaltet smør
    • 110 g sukker
    • 1 egg
    • 2 ts vaniljesukker
    • 2 ss bakekakao
    • 225 g hvetemel
    1

    Bak kjeksene - oppskriften gir ca 30 kjeks

    Forvarm ovnen til 160 grader.
    Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg og vaniljesukker og rør videre til det er godt blandet.
    Sikt kakao og hvetemel inn i blandingen og rør sammen til du har en jevn deig.
    Deigen er litt klissete, så ha den mellom to bakepapir og kjevl godt ut. Så setter du den flatkjevlede deigen med bakepapirene på i kjøleskapet i minst 30 minutter. (Er det kaldt ute kan du sette deigen ut eller du kan la den stå i fryseren til deigen blir fast, men ikke frossen)
    Legg deigen på bordet og fjern det øverste bakepapiret. Stikk ut hjerter og plasser disse på et bakepapir på stekebrett.
    La hjertene steke i 7-10 minutter, dette varierer fra ovn til ovn - så pass på at de ikke brenner seg.
    Avkjøl hjertekjeksene på rist. De må være helt kalde før du setter dem sammen med isen.

    2

    Ta Inspira-isen ut av frysen. La den stå på benken til den har myknet, da blir den lettere å jobbe med. Kle en flat form, for eksempel en terteform, med bakepapir.

    3

    Ha iskremen i en kjøkkenmaskin og rør den til en slags softismasse. Når iskremmassen er lett å jobbe med, heller du den i formen.

    4

    Legg et bakepapir på toppen og jevn iskremen raskt ut. Sett så formen i fryseren i minimum 2 timer.

    5

    Når kjeksene er kalde skal du smelte litt sjokolade, 50-100 gram. Bruk en sjokolade du liker og smelt den forsiktig i mikrobølgeovnen eller i vannbad.

    6

    Ta 16 kjeks og pensle halve hjertet med sjokolade og ha umiddelbart strøssel på. (Vi brukte rosa kule-strøssel for å matche fargen på Inspira-iskremen.) La sjokoladen stivne.

    7

    Ta isen opp av fryseren og bruk samme hjerteformen som du brukte når du lagde kakene til å lage iskrem-hjerter.

    8

    Montér iskremsandwichene med et vanlig hjertekjeks nederst, så et iskremhjerte og på toppen et kjekshjerte med sjokolade og strøssel.
    Sett hjertesandwichene i frysen til du skal servere dem. Du kan lage disse lekre desserthjertene en dag eller to før du skal bruke dem.

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Inspira Kirsebæris

    Du liker kanskje også

    Sjokoladefondant med DUGG
    Affogato - verdens enkleste dessert!
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring