Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Konditorlandslagets vaniljeis med flambert gresskar og karamellsaus

    Tid
    20 min.
    Vanskelighets­grad
    Krevende

    På jakt etter en iskremdessert som imponerer? Vi har hatt besøk av Malin fra Baker- og konditorlandslaget, som viser oss hvordan du lager den perfekte iskremdessert!

     

     

    Dette trenger du:

    • 1 boks Inspira Vaniljeis
    • 100 g gresskar
    • 100 g sukker
    • 30 g vann
    • 100 g fløte
    • 55 g Fireball Whiskey
    • 40 g smør
    • 1 stk kanelstang
    • 100 g gresskarkjerner
    • 3 klyper salt

    Slik gjør du:

    1. Sett gjerne tallerkenene du skal bruke på frysen så de blir kalde.
    2. Rens og skjær først gresskar i skiver, så i strimler og til slutt i små kvadratiske firkanter.
    3. Ha sukker og vann i en kjele og kok til karamell. Å koke til karamell betyr at man lar kjelen stå på varmen til alt vannet har fordampet og sukkeret har smeltet, i det sukkeret blir brunt er det blitt karamell.
    4. Tilsett fløte i karamellen mens den er varm, og rør godt. Legg så i kanelstangen.
    5. Tilsett det ferdigkuttede gresskaret, og la det småkoke litt på svak varme i ca 5-7 min.
    6. Tilsett fireball i sausen og brenn av alkoholen (flambér).
    7. Sil av karamellsausen fra gresskarene.
    8. Rist gresskarkjerner med et dryss salt i ren panne til de blir gyllenbrune, og sett til siden.
    9. Anrett desserten på frossen tallerken med vaniljeis, gresskar, karamellsaus og gresskarkjerner. Voilá!

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Inspira Vaniljeis

    Du liker kanskje også

    Sjokobombe! Desserten for sjokoladeelskeren
    "Bombe Alaska" med iskrem!
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring