Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Hjemmelaget ricotta-iskrem med honeycomb

    Vanskelighets­grad
    Krevende

    Oppskrift av Paal Hennig-Olsen hentet fra boken Kystmat med Rune & Margit & Moi (Vigmostad & Bjørke, 2020)

    Dette trenger du:

    • Iskremen:
    • 960 g Riccotta
    • 4,8 dl H-Melk
    • 2,4 dl Sukker
    • 4,8 dl Fløte
    • 1 ts Vanilje
    • 2 klype salt
    • 4 stk eggeplommer
    • ---
    • Honeycomb:
    • 300 g sukker
    • 3 ss lys sirup
    • 0,5 dl vann
    • 3 ss honning
    • 3 ss bakepulver

    Slik gjør du:

    1. Varm opp ricotta, melk, sukker, fløte, vanilje og salt på lav varme i en kjele og kok til en jevn masse.
    2. Skill ut eggeplommer og ha i en bolle. Hell over halvparten av ricotta-blandingen mens du pisker.
    3. Hell blandingen med eggeplommer tilbake i kjelen på lav varme. Må nå ikke kokes.
    4. La blandingen tykne til det ligner vaniljesaus.
    5. Sett blandingen på kjøl til basen er kald og kjør i iskremmaskin.
    6. Nå skal du lage en luftig karamell som kalles honeycomb, ved å koke sukker, sirup, vann og honning til karamell i en stor kjele.
    7. Når karamellen har fått nøttebrun farge tar du i 3 ss bakepulver og rører kraftig med en tresleiv. Karamellen vokser kraftig og må helles på et brett.
    8. Sett karamellen til kjøling. Bryt opp og ha over isen ved servering.

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Du liker kanskje også

    "Bombe Alaska" med iskrem!
    Hjemmelaget båtis
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring