Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Hjemmelaget båtis

    Vanskelighets­grad
    Normal

    Oppskrift av Paal Hennig-Olsen hentet fra boken Kystmat med Rune & Margit & Moi (Vigmostad & Bjørke, 2020)

    Dette trenger du:

    • 1 boks Sørlandsis Vaniljesmak
    • 1 plate mørk kokesjokolade
    • ----
    • Krumkakerøre:
    • 100 gr smør
    • 135 gr sukker
    • 180 gr mel
    • 1,5 dl vann
    • ----
    • Rørte jordbær:
    • 1 kurv jordbær
    • 50 gr sukker
    • saft fra ¼ sitron

    Slik gjør du:

    1. Smelt kokesjokoladen i vannbad.

    2. Lag krumkakerøre. Ha smør, sukker, mel og vann i en bolle og kjør det med miksmaster til en jevn rører. La rører hvile en time i kjøleskap. Stek krumkakene en og en. Press krumkaken mens den ennå er myk mellom to båtlignende former.

    3. Lag rørte jordbær. Ha jordbær, sukker og sitronsaft i bolle og rør for hånd til ønsket konsistens.

    4. Lag ferdig 2 kuler med vaniljeiskrem til hver båt.

    5. Anrett båtisen. Sett krumkakene på et fat. Ha rørte jordbær i bunnen av hver båt. Legg to iskremkuler i hver båt og ha flytende mørk sjokolade over. Serveres umiddelbart!

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Du liker kanskje også

    Hjemmelaget ricotta-iskrem med honeycomb
    Hjemmelaget vegansk sjokolade- og vaniljeis med nøttekrokan
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring