Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Dessert uten tilsatt sukker: is og sukkerfri lemon curd

    Tid
    5 min.
    Vanskelighets­grad
    Enkel

    Har du vaffelrester? Perfekt! Gårsdagens vafler blir gjerne enda sprøere av å få ligge et døgn, og knasende vaffelhjerter passer supert til denne oppskriften med Sørlandsis Duo Uten tilsatt sukker og hjemmelaget, sukkerfri lemon curd.

    Server med et lett dryss av Hennig-Olsens Krokan for crunch, og du har en komplett dessert med søtt, syrlig, friskt, fyldig og tekstur.

    Denne desserten gjør seg både til hverdags og fest, og er et fint alternativ for litt lettere hverdagskos.

    Dette trenger du:

    • 1 boks Sørlandsis Duo uten tilsatt sukker
    • 1 pose Hennig-Olsens egen krokan
    • 1/2 dl sitronsaft til lemon curd
    • 2 stk eggeplommer til lemon curd
    • 50 g sukrin+
    • 40 g ekte smør i terninger

    Slik gjør du:

    1. Sett ut Sørlandsisen på benken i 20 minutter - da tempereres den og både smak og tekstur blir enda bedre!
    2. I mens lager du lemon curd ved å ha sitronsaft, eggeplommer og sukrin + i en kjele. Ha på middels varme og rør jevnt. Massen skal tykne, men aldri koke!
    3. Når massen er som en tykk røre, sett til side og avkjøl litt. Rør inn smøret, og oppbevar i kjøleskapet til serveringstid.
    4. Server i porsjonsskåler med iskrem, vaffel, lemon curd og krokanstrøssel. Nam!

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Ekte Krokan strøssel 100g

    Du liker kanskje også

    Duo smoothiebowl med sitron- og mangosorbet
    Krydderkokte pærer med karamell-is
    Stekte pærer og Nyt SaltKaramell
    Vannmelonpizza med iskrem uten tilsatt sukker
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring