Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    «Baked alaska» Isbombe med Inspira Lemon Pie

    Tid
    10 min.
    Vanskelighets­grad
    Normal

    Lag en iskake som imponerer! Dette er en forenklet versjon av «Baked alaska», også kjent som «Omelette Norvegienne» eller isbombe, en klassisk dessert med sukkerbrød-bunn, iskrem og italiensk marengs.

    Her har vi forenklet klassikeren ved å droppe sukkerbrødet, som smaker minst like nydelig. Iskremen er en opp-ned Inspira Lemon Pie – og her kan du bruke andre iskrem i Inspira-serien etter ditt ønske.

    Tips!

    Desserten kan lages i forkant, fryses og flamberes ved servering når gjestene sitter tilbords!

    Dette trenger du:

    • 1 boks Inspira Lemon Pie
    • 4 stk eggehviter
    • 3,5 dl sukker
    • ca 3 dl vann
    • 1 stk sitron (skallet til pynt)

    Slik gjør du:

    1. Kjøl ned fatet du skal servere på i frysen i ca 30 minutter.
    2. Pisk eggehviter stive. Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret under pisking.
    3. Lag sukkerlake ved å ha resten av sukkeret og vann i en kjele.
    4. Ha sukkerlaken i med eggehvitene - hell med en tynn stråle og pisk til marengsen er hvit og tykk.
    5. Skjer langs kantene i iskremboksen og hvelv isen på det kalde fatet.
    6. Dekk iskremen med marengs. Flamber marengsen ved servering – gjerne foran gjestene!
    7. Zest en sitron (vask skallet)

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Inspira Lemon Pie

    Du liker kanskje også

    "Bombe Alaska" med iskrem!
    Iskake deluxe!
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring