Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Vaniljeiskrem med multesaus og serinakaker

    Oppskrift fra
    Margit Dale
    Tid
    40 min.
    Vanskelighets­grad
    Normal

    I Norge kjenner vi serinakaker som typisk julebakst – herlig sprø. Sammen med en helt nydelig multesaus har Margit Dale laget en fantastisk juledessert med Inspira Premium Vaniljeis.

    Denne festdesserten har alt: fyldig og kremet iskrem, knasende sprø kjeksbiter og frisk multesaus. En innertier i juleselskapet!

    Margit Dale med Hennig-Olsen Is

    Dette trenger du:

    • 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
    • mørk sjokolade
    • 150 g smør
    • 250 g fint, glutenfritt mel
    • 2 ts bakepulver
    • 1 stk vaniljestang
    • 100 g sukker
    • 1 stk egg
    • 200 g multer
    • 60 g sukker

    Slik gjør du:

    Lag serinakaker: Ha mel, bakepulver og frøene fra vaniljestangen i en bolle. Del smøret i terninger og smuldre dette helt fint inn i melet. Ha i sukker og egg og og arbeid deigen godt sammen.

    Trill den så til en pølse og kutt den i kuler. Dette blir ca. 45 kaker. Trill de runde og legg de på en plate med bakepapir. Trykk kakene litt ned med en gaffel så det blir synlige riller.

    Pisk ett egg og pensle med dette. Hakk mandler og dryss på toppen. Stek på 175 grader i ca. 12 minutter.

    Lag multesaus: Kok opp multer og sukker. Kok i fem minutt og mos så multene gjennom en sil.

    Ta ut Inspira Vaniljeis fra frysen og la den stå i romtemperatur i ca. 20 minutter til den er myk.

    Hakk sjokoladen. Ha iskrem i en dessertskål, hell over multesaus og dryss over hakket sjokolade. Sett en serinakake i iskremen og server umiddelbart.

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Inspira Vaniljeis

    Du liker kanskje også

    Lun kirsebærpai med Sørlandsis Sjokokirsj
    Sørlandsis Sandwich og muffins
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring