Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Nektarin-galette med vaniljeis og bringebær

    Oppskrift fra
    Spoon
    Vanskelighets­grad
    Enkel

    «Galette» er en fransk, rustikk pai eller terte fylt med masse godt. I denne varianten fylles den opp med nektarin og toppet med bringebær og selvfølgelig servert med is!

    Bruk Sørlandsis Sjokoladesmak uten tilsatt sukker om du ønsker et litt lettere alternativ, eller Sørlandsis Laktosefri om du eller en gjest har laktoseintoleranse. Her har vi brukt vår fineste vaniljeis: Inspira Premium Vaniljeis.

     

    Dette trenger du:

    • 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
    • 1 boks Sørlandsis Vanilje Jubileum (alternativ)
    • 3 ss sukker
    • 1 klype salt
    • 2,5 dl hvetemel
    • 85 g smør, kaldt i terninger
    • 1 egg sammenpisket
    • 5 stk nektariner
    • 1,5 ss maizena
    • 1 ts kanel
    • 1 ss sitronsaft
    • 1 egg til pensling
    • Honning (til servering)
    • Bringebær (til servering)

    Slik gjør du:

    Slik gjør du:

    1. Finn frem en passe stor bolle og sikt sammen 1 ss sukker, 1 klype salt og mel. Bruk hendene og kna inn det kalde smøret. Til slutt tilsetter du det sammenpiskede egget og bruker en gaffel til samle deigen sammen. Hell deigen på ett melet underlag og kna sammen. Kle med plastfolie og legg i kjøleskapet i ett par timer eller natten over.

    2. Forvarm ovnen til 180 grader. Skyll nektarinene og ta stenene ut før du deler de i tynne skiver. Finn frem en passe stor bolle og bland sammen sukker, maizena og kanel. Tilsett nektarinskivene, sitronsaft, salt og bland lett sammen til alle skivene er godt dekket.

    3. Finn frem ett bakepapir, strø litt mel på og kjevle ut deigen til en stor sirkel. Så flytter du alt over på ett stekebrett. Legg på fruktskivene lags hele kanten og la det være igjen litt deig slik at det kan brettes over tilslutt. Når du har jobbet deg mot midten bretter du deigen over på kantene.

    4. Pensle deigen med sammenpisket egg og strø gjerne litt sukker over hele kaken, inkludert kantene. Stek i ovnen i ca. 40 minutter. Ta den ut, la den avkjøles litt før du fordeler over litt honning og bringebær.

    Server med vaniljeis og nyt!

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Inspira Vaniljeis

    Du liker kanskje også

    Grillede fersken med vaniljeis
    Krydderkokte pærer med karamell-is
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring