Nektarin-galette med vaniljeis og bringebær
Spoon
«Galette» er en fransk, rustikk pai eller terte fylt med masse godt. I denne varianten fylles den opp med nektarin og toppet med bringebær og selvfølgelig servert med is!
Bruk Sørlandsis Sjokoladesmak uten tilsatt sukker om du ønsker et litt lettere alternativ, eller Sørlandsis Laktosefri om du eller en gjest har laktoseintoleranse. Her har vi brukt vår fineste vaniljeis: Inspira Premium Vaniljeis.
Dette trenger du:
- 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
- 1 boks Sørlandsis Vanilje Jubileum (alternativ)
- 3 ss sukker
- 1 klype salt
- 2,5 dl hvetemel
- 85 g smør, kaldt i terninger
- 1 egg sammenpisket
- 5 stk nektariner
- 1,5 ss maizena
- 1 ts kanel
- 1 ss sitronsaft
- 1 egg til pensling
- Honning (til servering)
- Bringebær (til servering)
Slik gjør du:
Slik gjør du:
1. Finn frem en passe stor bolle og sikt sammen 1 ss sukker, 1 klype salt og mel. Bruk hendene og kna inn det kalde smøret. Til slutt tilsetter du det sammenpiskede egget og bruker en gaffel til samle deigen sammen. Hell deigen på ett melet underlag og kna sammen. Kle med plastfolie og legg i kjøleskapet i ett par timer eller natten over.
2. Forvarm ovnen til 180 grader. Skyll nektarinene og ta stenene ut før du deler de i tynne skiver. Finn frem en passe stor bolle og bland sammen sukker, maizena og kanel. Tilsett nektarinskivene, sitronsaft, salt og bland lett sammen til alle skivene er godt dekket.
3. Finn frem ett bakepapir, strø litt mel på og kjevle ut deigen til en stor sirkel. Så flytter du alt over på ett stekebrett. Legg på fruktskivene lags hele kanten og la det være igjen litt deig slik at det kan brettes over tilslutt. Når du har jobbet deg mot midten bretter du deigen over på kantene.
4. Pensle deigen med sammenpisket egg og strø gjerne litt sukker over hele kaken, inkludert kantene. Stek i ovnen i ca. 40 minutter. Ta den ut, la den avkjøles litt før du fordeler over litt honning og bringebær.
Server med vaniljeis og nyt!