Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • Våre smaker
    • Sunnere varianter
    • For deg med allergi
    • Vegansk
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Krydderkokte pærer med karamell-is

    Vanskelighets­grad
    Enkel

    Norske pærer i sesong smaker fantastisk! Sammen med iskrem blir det en nydelig dessert som kan nytes både med gjester og til hverdags. Skal du ha gjester kan mye gjøres klart i forveien: kok opp laken og legg pærene i. Iskremen tar du opp 15 min før servering, og du er klar!

    I denne oppskriften har vi brukt den nydelige Sørlandsis Karamellsmak.  Med smak av karamell passer isen perfekt til pærer! Den fyldige og søte smaken harmonerer godt med frukt og bær. Vil du ha en klassisk vaniljeis, anbefaler vi Sørlandsis Vanilje Jubileum med ekte vanilje eller Sørlandsis Laktosefri Vaniljesmak for de laktoseintolerante. Vil du leve litt sunnere, er også Sørlandsis Duo Uten tilsatt sukker et smakfullt alternativ.

    Vel bekomme!

     

    Dette trenger du:

    • 1 boks Sørlandsis Karamellsmak
    • 4 stk pærer
    • 250 g sukker
    • 3 stk stjerneanis
    • 1 stk kanelstang
    • 1 stk vaniljestang
    • 1/2 liter vann
    • 1 stk karamellsaus til topping (valgfritt)

    Slik gjør du:

    1. Kok ned sukkeret til en gyllen karamell, og ha så i vann og krydderene.
    2. Skrell pærene, behold stilken på topp. Legg i laken så de dekkes av vannet, og ta isen ut av frysen.
    3. La pærene ligge i laken og isen tempereres i ca 15 minutter.
    4. Server i en fin skål, og topp med karamellsaus.

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Du liker kanskje også

    Daim iskake med salt karamellsaus
    Grillede fersken med vaniljeis
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Vi bruker cookies. For mer informasjon se vår cookies policy og personvernerklæring.