Om oss

Hennig-Olsen Is er Nordens eldste iskremprodusent. Siden 1924 har vi laget Kremen av iskrem. Årlig produserer vi ca. 32 millioner liter iskrem og frosne desserter på fabrikken vår i Hannevika utenfor Kristiansand. Det utgjør nesten halvparten av det norske iskremmarkedet. I tillegg lager vi vår egen sjokolade, karamell, krokan og syltetøy.

I dag er vi omtrent 270 årsverk fra over 25 forskjellige nasjonaliteter. I tillegg til hovedkontoret i Kristiansand, har Hennig-Olsen Is regionskontorer i Oslo, Drammen, Haugesund, Bergen, Molde, Trondheim og Tromsø.

Historie

Hennig-Olsen Is er tredjegenerasjons familiebedrift og en av Norges få gjenlevende privateide bedrifter innen næringsmiddelindustrien. Siden 1924 har våre hemmelige iskremoppskrifter gått i arv fra generasjon til generasjon. Den dag i dag fører vi stolt tradisjonen videre og legger all vår sjel og lidenskap i å skape Kremen av iskrem!

Fra 1924 til i dag

Les hele historien

Historie

1924 - Starten på et familieeventyr

Sven Hennig-Olsen dro til Chicago som ung mann. Her lærte han å lage iskrem slik proffene gjorde i USA. Da Sven kom hjem til Kristiansand i 1924 hadde han med seg utstyr til å lage iskrem, en bok full av oppskrifter og store ambisjoner og pågangsmot.

I august samme året åpnet han forretning i Markens gate 29. På bakrommet startet han iskremproduksjon. Iskremen skulle inneholde rikelig med kremfløte, eggeplomme og naturlige frukter og bær. Av slikt ble det iskrem med høy kvalitet!

1960 - Fra isbar til iskremfabrikk

Iskrem var lenge en sesongvare forbeholdt sommermånedene, men da Otto Hennig-Olsen tok over virksomheten i slutten av 50-årene hadde han større visjoner. Han ville selge iskrem hele året. Etter hvert som det ble mer vanlig med hjemmefrys, økte også etterspørselen etter iskrem.

I 1960 stod fabrikken klar, helt nede ved sjøkanten i Hannevika, like utenfor Kristiansand. Det gikk ikke mange år før det ble planlagt utbygginger og forbedringer. Otto hadde nemlig ambisjoner om å være mer enn en lokal iskremleverandør – han vil selge is til hele Norge. Dermed etablerte Hennig-Olsen Is et distribusjonsnett og finner lojale partnere flere steder i landet. I et konkurransepreget marked ble det en styrke å være en familieeid virksomhet hvor beslutninger kunne tas raskt og nye ideer realiseres på kort tid.

1980 - Kampen om iskremmarkedet

På 1980-tallet fantes det et titalls små og mellomstore iskremfabrikker i Norge. I Hannevika produserer Hennig-Olsen Is iskrem alt det remmer og tøy kan holde og spiser seg inn på det nasjonale iskremmarkedet.

De viktigste allierte i kampen for å overleve i iskrembransjen var kundene. Det gjaldt å alltid lage den beste iskremen og være først ute med nye istyper som kundene ville ha. Femten år senere står to iskremfabrikker igjen på markedet. En av dem er Hennig-Olsen Is, som fortsetter å spise markedsandeler.

1993 - Tredje generasjon

Fremveksten av de store matvarekjedene på 1980-tallet bidro til å befeste suksessen. Gjennom en avtale med det vi i dag kjenner som NorgesGruppen, ble Hennig-Olsen Is sikret landsdekkende distribusjon av iskrem i 1993.

Tiden var på ny inne for et generasjonsskifte og i 1996 tar Paal Hennig-Olsen over som administrerende direktør, mens lillebror Espen går inn i bedriften og jobber med merkevarebygging. Det er tid for profesjonalisering og modernisering av organisasjonen. Men tredje generasjon har fortsatt samme målsetting om å levere produkter av høyeste kvalitet. I 1996 satte vi ord på smaken og kvaliteten vi hele tiden tilstreber ved å etablere slagordet “Kremen av iskrem!”

2017 - 93 år med kremen av iskrem

I dag er Hennig-Olsen Is en moderne iskremfabrikk – fremdeles lokalisert i Hannevika. Vi produserer nesten 30 millioner liter iskrem og frosne desserter i året, i tillegg til vår egen sjokolade, karamell, krokan og syltetøy. Hver dag jakter vi på nye innovasjoner og iskrem-suksesser, samtidig som vi sørger for at Krone-is-elskeren og Båtis-entusiasten får iskrem av høyeste kvalitet.

Som en hyllest til folkets klassiker gjennom årtiene, laget vi verdens største Krone-is i 2015, og vi skal fortsette å utfordre i årene som kommer. De hemmelige oppskriftene vil alltid danne basisen for det meste av vår produksjon. Resten er sjelfullt håndverk, engasjement og ustoppelig jakt på det beste.

Organisasjonen

Paal Hennig-Olsen

Administrerende Direktør

Jan-Erik Narvesen

HR Direktør

Vibekke Hellesund

Økonomidirektør

Jarl Søvik Olsen

Direktør Supply Chain

Marianne Høy Erikstad

Markedsdirektør

Morten Kristensen

Salgsdirektør

Ronny Matre Wulff

Direktør Forretningsutvikling

Thor Eivind Ruud

Fabrikkdirektør

Velkommen til fabrikken!

Se fabrikken

Vil du jobbe med oss?

Se ledige stillinger her