Om oss

Hennig-Olsen Is er Nordens eldste iskremprodusent. Siden 1924 har vi laget Kremen av iskrem. Årlig produserer vi ca. 32 millioner liter iskrem og frosne desserter på fabrikken vår i Hannevika utenfor Kristiansand. Det utgjør nesten halvparten av det norske iskremmarkedet. I tillegg lager vi vår egen sjokolade, karamell, krokan og syltetøy.

I dag er vi omtrent 270 årsverk fra over 25 forskjellige nasjonaliteter. I tillegg til hovedkontoret i Kristiansand, har Hennig-Olsen Is regionskontorer i Oslo, Drammen, Haugesund, Bergen, Molde, Trondheim og Tromsø.

Årsrapport 2017

Historie

Hennig-Olsen Is er tredjegenerasjons familiebedrift og en av Norges få gjenlevende privateide bedrifter innen næringsmiddelindustrien. Siden 1924 har våre hemmelige iskremoppskrifter gått i arv fra generasjon til generasjon. Den dag i dag fører vi stolt tradisjonen videre og legger all vår sjel og lidenskap i å skape Kremen av iskrem!

Fra 1924 til i dag

Les hele historien

Historie

1924 - Starten på et familieeventyr

Sven Hennig-Olsen dro til Chicago som ung mann. Her lærte han å lage iskrem slik proffene gjorde i USA. Da Sven kom hjem til Kristiansand i 1924 hadde han med seg utstyr til å lage iskrem, en bok full av oppskrifter og store ambisjoner og pågangsmot.

I august samme året åpnet han forretning i Markens gate 29. På bakrommet startet han iskremproduksjon. Iskremen skulle inneholde rikelig med kremfløte, eggeplomme og naturlige frukter og bær. Av slikt ble det iskrem med høy kvalitet!

1960 - Fra isbar til iskremfabrikk

Iskrem var lenge en sesongvare forbeholdt sommermånedene, men da Otto Hennig-Olsen tok over virksomheten i slutten av 50-årene hadde han større visjoner. Han ville selge iskrem hele året. Etter hvert som det ble mer vanlig med hjemmefrys, økte også etterspørselen etter iskrem.

I 1960 stod fabrikken klar, helt nede ved sjøkanten i Hannevika, like utenfor Kristiansand. Det gikk ikke mange år før det ble planlagt utbygginger og forbedringer. Otto hadde nemlig ambisjoner om å være mer enn en lokal iskremleverandør – han vil selge is til hele Norge. Dermed etablerte Hennig-Olsen Is et distribusjonsnett og finner lojale partnere flere steder i landet. I et konkurransepreget marked ble det en styrke å være en familieeid virksomhet hvor beslutninger kunne tas raskt og nye ideer realiseres på kort tid.

1980 - Kampen om iskremmarkedet

På 1980-tallet fantes det et titalls små og mellomstore iskremfabrikker i Norge. I Hannevika produserer Hennig-Olsen Is iskrem alt det remmer og tøy kan holde og spiser seg inn på det nasjonale iskremmarkedet.

De viktigste allierte i kampen for å overleve i iskrembransjen var kundene. Det gjaldt å alltid lage den beste iskremen og være først ute med nye istyper som kundene ville ha. Femten år senere står to iskremfabrikker igjen på markedet. En av dem er Hennig-Olsen Is, som fortsetter å spise markedsandeler.

1993 - Tredje generasjon

Fremveksten av de store matvarekjedene på 1980-tallet bidro til å befeste suksessen. Gjennom en avtale med det vi i dag kjenner som NorgesGruppen, ble Hennig-Olsen Is sikret landsdekkende distribusjon av iskrem i 1993.

Tiden var på ny inne for et generasjonsskifte og i 1996 tar Paal Hennig-Olsen over som administrerende direktør, mens lillebror Espen går inn i bedriften og jobber med merkevarebygging. Det er tid for profesjonalisering og modernisering av organisasjonen. Men tredje generasjon har fortsatt samme målsetting om å levere produkter av høyeste kvalitet. I 1996 satte vi ord på smaken og kvaliteten vi hele tiden tilstreber ved å etablere slagordet “Kremen av iskrem!”

2017 - 93 år med kremen av iskrem

I dag er Hennig-Olsen Is en moderne iskremfabrikk – fremdeles lokalisert i Hannevika. Vi produserer nesten 30 millioner liter iskrem og frosne desserter i året, i tillegg til vår egen sjokolade, karamell, krokan og syltetøy. Hver dag jakter vi på nye innovasjoner og iskrem-suksesser, samtidig som vi sørger for at Krone-is-elskeren og Båtis-entusiasten får iskrem av høyeste kvalitet.

Som en hyllest til folkets klassiker gjennom årtiene, laget vi verdens største Krone-is i 2015, og vi skal fortsette å utfordre i årene som kommer. De hemmelige oppskriftene vil alltid danne basisen for det meste av vår produksjon. Resten er sjelfullt håndverk, engasjement og ustoppelig jakt på det beste.

Organisasjonen

Paal Hennig-Olsen

Administrerende Direktør

Jan-Erik Narvesen

HR Direktør

Vibekke Hellesund

Økonomidirektør

Jarl Søvik Olsen

Direktør Supply Chain

Lillian Susanne Hall

Markedsdirektør

John Kjellesvik

Salgsdirektør

Ronny Matre Wulff

Direktør Forretningsutvikling

Velkommen til fabrikken!

Se fabrikken