Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Iskrem med bakte epler, krønsj og karamellsaus

    Oppskrift fra
    Spoon
    Vanskelighets­grad
    Enkel

    Lune epler med god iskrem er allerede en deilig dessert i seg selv. Topper du med karamellsaus og litt krønsj blir den ekstra digg!
    Inspira Premium Vaniljeis er en premium iskrem, laget med de aller beste råvarer. Perfekt i seg selv, eller som en del av en dessert!

    Dette trenger du:

    • 1 boks Inspira Premium Vaniljeis
    • 4 stk epler, renset og i skiver
    • 1/2 stk sitron (saften)
    • 1 dl lønnesirup
    • 1/2 dl brunt sukker
    • 1 ts kardemomme
    • 2 ts maizena
    • 1 ss vann
    • 1 ss smør
    • 2 dl havregryn
    • 2 ss nøtter
    • 2 ss brunt sukker
    • Karamellsaus til topping

    Slik gjør du:

    Slik gjør du:

    Forvarm ovnen til 175 grader.

    1. Rens og del epler i skiver. Legg eplene over i en stor bolle og bland inn sitronsaft, sirup, sukker, vann, maizena og kardemomme. Legg over i en ildfast form og la de bakes i ca. 20 minutter. Ta formen ut, rør litt i eplene og topp med smør. Sett tilbake og la de stå i ca 5 minutter til.

    2. Imens eplene står i ovnen lager du krøsnjen; Gravhakk nøtter og bland sammen med havregryn og brunt sukker. Finn frem en stekepanne og rør rundt på middels varme til de er gylne. ta ut av pannen, avkjøl og grovhakk etter ønske.

    3. Fordel eplene i serveringskåler og topp med is , havrekrønsj og karamellsaus.

    Nyt!

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Inspira Vaniljeis

    Du liker kanskje også

    Affogato - verdens enkleste dessert!
    Festdessert med iskrem
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring