Bli en matredder du også! Spis opp maten viser deg hvordan

En brun banan, en håndfull myke jordbær og siste rest av en boks med deilig vaniljeis fra Hennig-Olsen. Det blir det himmelsk god milkshake av som kan nytes på en varm vårdag eller bare når du har lyst på noe ekstra godt.

Mindre matsvinn med iskrem

Himmelsk god resteshake med iskrem

Visste du at hver og en av oss kaster i snitt 42,6 kg matavfall i året? Mette Nygård Havre og familien har startet folkebevegelsen «Spis opp maten» for å gjøre noe med nettopp dette. Sammen prøver de å påvirke og opplære både forbrukere og produsenter til å kaste mindre mat!

Mette og familien har fått i oppdrag å vise hvordan du kan bruke Hennig-Olsen iskrem i kampen om å minske matsvinn. Hvordan kan man bruke deilig iskrem sammen med matvarer med kort holdbarhet og små skavanker, og slik kaste mindre mat? Les Mettes blogginnlegg her:

Himmelsk god restshake
av Mette Nygård Havre

En brun banan, en håndfull myke jordbær og siste rest av en boks med deilig vaniljeis fra Hennig-Olsen. Det blir det himmelsk god milkshake av som kan nytes på en varm vårdag eller bare når du har lyst på noe ekstra godt.

– Mamma, jeg og Storm laget milkshake i dag. Det var så godt! Vi reddet litt is som hadde smeltet i boksen fordi de andre hadde spist is til dessert, mens vi lekte. Da vi så den smeltede isen tenkte vi fort at det kan vi lage milkshake av!

Kreative barn
Åååå, jeg elsker når barna kommer opp med gode måter å bruke rester på eller ser muligheter selv om isen er smeltet! Det var selvsagt Oskar, husets niåring som fortalte meg historien over. Han var på besøk hos bestekompisen og var strålende fornøyd med det de hadde laget. De hadde puttet jordbær i blenderen sammen med isen. Kjørt den til jordbærene var løst opp og kost seg.

 

Frysen full av brune bananer

Her i huset redder vi alltid de brune bananene. Ja, faktisk har jeg frysen full av dem nå etter å ha reddet en god del på en butikk for ikke så lenge siden. Så nå må de brukes opp! Hva er da bedre enn en herlig banan- og jordbærmilkshake med ekte fløteis? Vi elsker iskremserien Inspira til Hennig-Olsen is. Vi får liksom aldri nok. Barna klarer raskt å lure meg til dessert hvis de vet at vi har is i fryseren. Fordi jeg også elsker is!

Har du litt frukt som har blitt dvask eller brun så bland den gjerne sammen med iskremen – da får du raskt og enkelt deilig milkshake som garantert vil skape glede.

 

Milkshake/resteshake til to personer:

  • En brun banan rett fra fruktskålen eller frysen. Bruker du en fra frysen så ta den ut og tin den litt før du putter den i blenderen. Denne gang brukte jeg en skikkelig brun banan rett fra kjøkkenbenken.
  • To håndfuller med jordbær – her brukte vi jordbær vi hadde i kjøleskapet som hadde begynt å bli litt dvaske. Vanligvis fryser jeg dem da og har dem til smoothie og milkshake. Men i dag gikk de rett i shaken.
  • Vaniljeis – her kan du tilpasse mengde selv. Vi skrapet sammen det vi hadde av rester i Inspira-boksen.
  • Kjør alt i en blender og hell i glass. Pynt gjerne med frosne blåbær og bringebær på toppen. Vi var så heldig at vi hadde kortreiste bringebær fra Ottogarden på Unneland i Bergen. De smakte supergodt til resteshaken!