Bli en matredder du også! Arme riddere med gammelt brød og iskrem

Mindre matsvinn med iskrem

Gammelt brød og iskrem blir deilige, arme riddere

Visste du at hver og en av oss kaster i snitt 42,6 kg matavfall i året? Mette Nygård Havre og familien har startet folkebevegelsen «Spis opp maten» for å gjøre noe med nettopp dette. Sammen prøver de å påvirke og opplære både forbrukere og produsenter til å kaste mindre mat!

Mette og familien har fått i oppdrag å vise hvordan du kan bruke Hennig-Olsen iskrem i kampen om å minske matsvinn. Hvordan kan man bruke deilig iskrem sammen med matvarer med kort holdbarhet og små skavanker, og slik kaste mindre mat? Få oppskrift på familiens arme riddere av gammelt brød med iskrem her:

ARME RIDDERE OH LA LA!
av Mette Nygård Havre

– Mamma, hvorfor har vi ikke laget dette før? Niåringen smiler fra øre til øre over sitt fat med arme riddere toppet med vaniljeis og yoghurtis fra Hennig-Olsen. – Det smaker supergodt!

Arme riddere med iskrem

Visste du at hver og en av oss kaster i snitt over åtte kilo brød i året? Åtte kilo! Det er vanvittige mengder. Det er så lett for at en tørr skive, eller noen tørre skalker bare blir liggende igjen. I løpet av en uke kan man plutselig stå med en hel del brød som ikke er blitt spist. Og det er jo noe vi matreddere må gjøre noe med!

Is som prikken over i`en
Jeg liker å blande restemat med ny mat. Så denne uken brukte vi opp noen tørre skiver, en inntørket brødskalk, melk som var syv dager på overtid og egg som var noen uker på overtid. Sammen med litt krydder ble dette til vanvittig gode arme riddere. Nam, så godt! Vi toppet det hele med Hennig-Olsen is – himmelsk godt!

Det var så enkelt å redde det tørre brødet på denne måten. Arme riddere ble rett og slett en ny favoritt her i huset.  Ja, det er så godt at om du skulle få uventet besøk så kan du lage arme riddere og glede gjestene og kvitte deg med det tørre brødet!

Oppskrift arme riddere og iskrem

Oppskrift til to:

 • en brødskive til hver 
 • ett egg
 • 1 dl melk
 • 1 ts sukker (kan droppes)
 • en klype kardemomme
 • en klype kanel
 • is – det smaker vanvittig godt med Dugg-serien fra Hennig-Olsen til arme riddere – sorbeen med søte bringebær er kanongod å blande med vaniljeis og ha på toppen av skiven!

 Fremgangsmåte:

 1. Visp eggene
  Tilsett sukker
 2. Hell i melken
 3. Ta i kardemomme og kanel
 4. Legg brødskivene i blandingen. La de ligge noen minutter og trekke. Snu dem gjerne så de trekker inn væsken på begge sider.
 5. Ta skivene i panne med litt smør. Stek dem i noen minutter på hver side.
 6. Legg skivene på hver sin tallerken. Ta noen kuler med is på toppen.

Oppskrift arme riddere med iskrem

Nyyyt!!!