Hennig-Olsen Is tar Bølgen

Vi i Hennig-Olsen Is jobber kontinuerlig med både små og store prosjekter mot å bli en klimanøytral bedrift. Et av disse mindre, men spennende prosjektene, er Bølgen. Bølgen er et initiativ fra Hold Norge Rent og Mepex Norge med det formål å dele kunnskap og rette fokus mot marin forsøpling.

Før sommeren var vårt bærekraftsteamet ute på en ryddeaksjon på øya Stokken i Kristiansand. Her fikk teamet se og analysere en mengde søppel som var skylt i land, inkludert iskrempapir fra Hennig-Olsen som stammer fra flere tiår tilbake i tid!

Den nye kunnskapen tok teamet med seg videre inn i en workshop sammen med teamet fra Bølgen hvor de samarbeidet for å finne gode løsninger på hva Hennig-Olsen Is kan arbeide videre med. I slutten av august vil Hennig-Olsen Is få en skreddersydd tiltakspakke og plan for implementering, deretter gjenstår det å gjennomføre disse tiltakene. Videre oppfordrer vi alle ansatte i Hennig-Olsen Is og alle iskremelskere til å ta i et tak og plukke søppelet vi finner i naturen!

Se video fra arbeidet med Bølgen så langt:

Vi ser fremover