Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Pepperkake-sandwich med Inspira Vaniljeis

    Tid
    10 min.
    Vanskelighets­grad
    Normal

    Julen er rett rundt hjørnet, test ut vår fantastiske pepperkake-sandwich med Inspira Vaniljeis. Dette er den perfekte oppskriften å lage sammen med barna. Skap litt ekstra julehygge i heimen med den nydelige lukten av pepperkaker. Trykk ut noen gøyale julefigurer, og fyll dem med deilig iskrem!

    Tips!

    Bruk konditorfarge i frostingen for flere gøyale pynte muligheter.

    Dette trenger du:

    • 1 boks Inspira Vaniljeis
    • 300 g smør
    • 3 dl mørk sirup
    • 0,5 ts malt nellik
    • 2ts malt ingefær
    • 2 ts pepper
    • 2 ts malt kanel
    • 2 stk egg
    • 4 ts natron
    • 900 g hvetemel

    Slik gjør du:

    1. Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet.
    2. Tilsett nellik, ingefær, pepper og kanel, og rør godt sammen.
    3. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn egg.
    4. Ha i natron, og sikt inn mel.
    5. Rør alt sammen til en jevn deig. Deigen skal være ganske myk og klissete, den vil bli mye hardere når den blir kald!
    6. Hell deigen over i en bolle og dryss litt hvetemel på toppen.
    7. Dekk til med litt plastfolie og sett deigen kaldt noen timer, gjerne over natten.
    8. Skjær løs et stykke av deigen. Plasser resten av deigen tilbake i kjøleskapet.
    9. Elt deigen forsiktig. Tilsett litt mer mel om den virker for myk. Kjevle deigen ut til ca 3 mm tykkelse. Det er enklest når deigen er myk som plastilina.
    10. Stikk ut pepperkakefigurer og flytt dem over på et bakepapirkledd stekebrett.
    11. Samle restene av deigen og legg den kaldt. Skjær ut et nytt stykke av deigen og gjenta prosessen. Deigen blir vanskelig å jobbe med når den blir for varm, så da kan den få hvile i kjøleskapet igjen.
    12. Stek kakene midt i stekeovnen på 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene helt på rist.
    13. Ta iskremen ut av frysen og la den temperere ca 20 min så den blir myk å jobbe med.
    14. Bruk en skje og legg en god mengde iskrem på en pepperkake og spre utover. Klem sammen en pepperkake på topp, og bruk en kniv til å jevne ut kantene om iskremen "tyter" utover. Pynt med valgfri frosting eller topping.
    15. Legg pepperkake-sandwichene tilbake i frysen. Ta ut ved servering og nyt!

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Inspira Vaniljeis

    Du liker kanskje også

    Hjemmelaget Rudolf-ispinner med Sakte kjærna iskrem
    Pepperkakedessert med iskrem
    Pepperkakesandwich med Tricolor iskrem
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring