Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    Hjemmelaget vegansk sjokolade- og vaniljeis med nøttekrokan

    Vanskelighets­grad
    Krevende

    Dette trenger du:

    • 5 dl mandelmelk eller kokosmelk
    • 10 g johannesbrødkjernemel
    • 1 stk vaniljestang
    • 2 dl lønnesirup
    • 100 g mørk sjokolade
    • 300 g sukker
    • 2 ss lys sirup
    • 0,5 dl vann
    • 100 g grovhakkede hasselnøtter
    • 1 stk stjerneanis

    Slik gjør du:

    1. Ha ingrediensene i en kjele og kok opp på lav varme til du får en silkemyk base.
    2. Fordel halvparten av basen i en ny kjele. Tilsett sjokolade i biter som du røres ut til den smelter.
    3. Sett blandingen på kjøl til basen er kald og kjør i iskremmaskin.
    4. Nå skal du lage nøttekrokan med et hint av anis. Bland sukker, sirup, vann og anis i en kjele og kok til karamell.
    5. Grovhakk hasselnøtter og ha i karamellen. Helles ut på brett for kjøling – nå kan du fjerne stjerneanisen.
    6. Knus krokanen og ha over iskremen ved servering.

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Du liker kanskje også

    Hjemmelaget ricotta-iskrem med honeycomb
    Hjemmelaget båtis
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring