Søk English
Hennig-Olsen Is Hennig-Olsen Is
Meny
  • Alle iskrem
    • Småis
    • Multipack
    • Boksis
    • Topping
    • Iskaker
    • Kuleis
    • Slurp slush
    • Last ned produktark
  • Iskremlykke
    • Iskremarkiv
    • Våre merkevarer
    • For deg med allergi
    • Vegansk
    • Forbrukerpanel
  • Oppskrifter
    • Dessertinspirasjon
    • Anledninger
  • Proffmarked
    • Bli kunde
    • Sortiment
    • Service
    • Materiell
    • Produktkatalog
  • Om oss
    • Kontakt
    • Bærekraft
    • Vårt engasjement
    • Besøk iskremfabrikken
    • Fabrikkutsalg
    • Historie
    • Presse
    • Spørsmål & svar
Alle resultater
    Oppskrifter
    • Oppskrifter og inspirasjon
    • 17. mai
    • August og Martins favoritter
    • Barnebursdag
    • Drikke
    • Halloween
    • Høytid
    • Iskaker
    • Iskremdesserter til jul
    • Kalde drikker
    • Kystmat
    • Litt lettere hverdagskos
    • Mai
    • Margits favoritter
    • Påske
    • Rask og enkel
    • Selskap
    • Softisbåt
    • Sommer
    • Valentines Day
    • Vegansk

    «Bombe Alaska» med iskrem!

    Oppskrift fra
    Smaken av Oslo
    Vurdering
    5/5

    Dette er den perfekte selskapsdesserten! Bombe Alaska eller Omelette Norvégienne er en deilig blanding av kake og is. Den kalles også Glace au four eller fransk isbombe. Jeg vet den ser rimelig avansert ut, men den er heldigvis mye lettere å lage enn du tror.

    Du trenger først og fremst en kjempegod iskrem. Jeg har valgt Inspira, fordi jeg synes denne serien har ekstra digg is med herlige smakskombinasjoner. Det var vanskelig å bestemme seg for hvilken smak jeg skulle velge, men jeg landet på kirsebær med sjokoladebiter. Fordi den er så rosa og lekker inne i kaken når du skjærer den. Men lakris og multe var også sterke konkurrenter.

    Med denne isbomben kommer du garantert til å imponere gjestene din. Er du klar?

    Dette trenger du:

    • 1 boks Inspira Kirsebæris
    • 1 pk sukkerbrød (ferdig fra butikk eller hjemmelaget)
    • Syltetøy med valgfri smak
    • Bær, friske eller frosne, til pynt
    • 4 stk eggehvitter
    • 60 g sukker
    • 60 g melis
    • 1 stk Crème brulee-brenner (til å brenne marengsen)

    Slik gjør du:

    Slik gjør du:

    1. Ta opp Inspira-iskremen fra fryseren og ta frem sukkerbrødet. Bruk lokket på Inspira-iskremen til å kutte ut en kakebunn av sukkerbrødet som passer. Del sukkerbrødet i to eller tre deler og smør sjenerøst med syltetøy mellom lagene.
    2. Ta litt varmt vann på utsiden av boksen, så iskremen slipper taket. Hvelv iskremen ned på kakebunnen og sett i fryseren. Bruk gjerne et fat av metall med bakepapir på. Metallfatet holder kaken kaldere når du skal jobbe med den.
    3. La kaken stå i fryseren en times tid.
    4. Pisk så marengs. Begynn med å piske eggehvitene luftige og fine og tilsett sukkeret litt etter litt til marengsen blir stiv. Så pisker du inn melisen.
    5. Hent kaken i frysen og fjern bakepapiret. Bruk en kniv eller en slikkepott, eller du kan bruke sprøytepose for ekstra fint mønster, og dekk hele kaken godt.
    6. Lag et litt tilfeldig mønster i marengsen. Finn frem brenneren, vær forsiktig med flammene, og brenn kaken lett til mønsteret ditt blir lysebrunt.
    7. Sett kaken på et fat, legg bærene rundt isbomben og server!

    Tips 1!
    Du kan faktisk sette kaken tilbake i frysen etter at du har tatt på marengsen. På den måten kan du gjøre alt klart før selskapet og du trenger bare å brenne marengsen før du setter den på bordet.

    Tips 2!
    Restene av sukkerbrødet blir kjempedigg topping til andre desserter om du kutter kaken i mindre terninger og steker dem med smør i stekepanna.

    Del Skriv ut

    Gi din vurdering:

    Iskrem i denne oppskriften

    Inspira Kirsebæris

    Du liker kanskje også

    Bursdags-iskake med Tricolor
    Iskake deluxe!
    Se flere oppskrifter

    Vil du vite mer?

    Har du spørsmål, ønsker eller synspunkter?
    Ta kontakt for å se hvordan vi kan hjelpe.

    38 00 11 00
    Kontakt
    Spørsmål og svar
    Besøk Hennig-Olsen Is på Facebook Besøk Hennig-Olsen Is på Instagram
    Personvernerklæring