Har du smakt vår deilige Inspira Premium Multeis? Iskremen med håndplukkede multer er perfekt for julesesongen, og nydelig som dessert i familieselskapet!
Bli inspirert av vår måte å servere multeis som en «komplett» juledessert: Multeis med rørte multer, tyske skiver og epleeddik. Du kan også bruke f.eks krumkaker i stedet for tyske skiver.
Du trenger:
Rørte multer
400 g multer
150 g sukker
Rør sammen multer og sukker til alt sukkeret er oppløst.
Tyske skiver
ca. 45 skiver
175 g romtemperert smør
60 g sukker
2 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
1 eggehvite
60 g mandelflak
Til servering
Inspira Premium Multeis
rørte multer
1–2 ts epleeddik, eller en vellagret balsamicoeddik, pr person
tyske skiver
Slik gjør du:
- Ha smør, sukker og vaniljesukker i en miksebolle og pisk det lett og luftig. Ha i hvetemel og bland det inn.
- Rull deigen til en pølse og pakk den tett inn i plastfolie. For å holde fasongen, er det lurt å træ hele pølsen inn i en tom tørkepapirrull. Legg den så i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
- Neste dag setter du stekeovnen på 180 grader varmluft og kler noen stekebrett med bakepapir.
- Pisk lett sammen eggehviten i en skål. Knus mandelflakene lett og ha dem i en annen skål.
- Skjær ½ cm tykke skiver av deigen. Pensle skivene rundt kanten med eggehviten og dypp dem så i mandelflakene. Fordel kjeksene på stekebrettene.
- Stek kjeksene i 8–9 minutter. La kjeksene ligge på stekebrettet i noen minutter før du forsiktig legger dem over på en bakerist til avkjøling.
Tips! La Inspira Premium Multeis stå ute 5-10 minutter før servering for aller best resultat.