Lysefjorden Sjokolade leide isbar fra Isbarkompaniet

Rekordomsetning i sommersesongen

June Dahlskaas i Lysefjorden Sjokolade fikk for alvor oppleve at sommerstemte nordmenn er glad i iskrem. Med isbar fra Isbarkompaniet gjorde hun braksuksess – og i år kommer isbaren på plass enda tidligere.

– Vi hadde en flying start! Etter åpning 1. juni var det helt tomt to dager etter. Det var en helt vill etterspørsel de første dagene. Uansett om det var regn eller solskinn var isbaren godt besøkt, forteller June Dahlskaas, daglig leder i Lysefjorden Sjokolade.

Dahlskaas har drevet sjokoladefabrikken Lysefjorden Sjokolade siden 2013 i Forsand kommune i Rogaland. Inspirert av Gutta på Haugen i Oslo bestemte hun seg for å leie isbar fra Isbarkompaniet sommeren 2017 og tilby iskrem med egenlaget topping.

Det ble en stor suksess.

June og de ansatte i isbaren

Solskinn, selv på regnværsdager
– Vi nådde budsjettet hver dag, også når det regnet. Det var dager da køen sto tvers over torget hvor isbaren sto, forteller Dahlskaas. Med egenlaget sjokolade og ulike toppinger med blant annet mango, karamell og mandler traff hun iskremelskere rett i hjertet.

Ny giv i 2018
Suksessen ga mersmak, og Lysefjord Sjokolade har allerede planlagt ny isbar-sesong.
– Planen for 2018 er å starte 1. mai med åpent syv dager i uken frem til august og skolestart. Da prøver vi ut noen nye toppinger, men beholder bestselgerne, sier Dahlskaas.

Fjorårets mest populære topping «Salte fjelltopper», som består av smeltet melkesjokolade toppet med salte mandler, og «Kongen», en egenlaget karamellsaus toppet med hakkede peanøtter, vil nok derfor finnes på menyen i år også.

Suksess med Hennig-Olsen iskrem i Lysefjorden

Fiks-ferdig isbar
Isbar-konseptet har blitt testet ut i flere byer, blant annet i samarbeid med Gutta på haugen i Oslo og Fløyen i Bergen. Isbaren er ferdig innredet med isdisker, softismaskin og nødvendig tilbehør, og fraktes med lastebil til ønsket lokasjon. Alle som ønsker det kan leie en isbar med iskrem fra Hennig-Olsen Is.

– Vi har utviklet en fiks-ferdig isbar hvor leietakere får merkevaren Hennig-Olsen Is i ryggen og tilgang til alle våre kvalitetsprodukter. På den måten kan vi gå sammen med lokale aktører om å spre iskremglede i det ganske land. Det er veldig morsomt å se at June Dahlskaas har hatt så stor suksess med sin isbar, sier Jarl Olsen, styreleder Isbarkompaniet.

June Dahlskaas anbefaler konseptet til andre som leker med tanken om å åpne en isbar i sitt nærområde:

– Jeg anbefaler dette sterkt til andre, men du bør ha interesse for å gjøre det lille ekstra ut av serveringen. Med en liten porsjon yrkesstolthet blir dette ekstra bra, avslutter Dahlskaas.

Les mer om hvordan du kan leie en isbar her.

Nysgjerrig?

Ta kontakt for mer informasjon!

Gå til kontaktskjema