Margit Dale velger Kremen av iskrem

Sammen med matblogger og tradisjonsmat-formidler Margit Dale håper vi å inspirere deg til å skape dine egne, unike iskremøyeblikk.

Inspirert av norske tradisjoner

Margit Dale er født og oppvokst på en gård i Valle i Setesdal. Gården har vært driftet av familien hennes i 500 år, og i dag er det Margit som driver familiegården sammen med ektemannen og deres tre barn.

Da Margit kom over den gamle oppskriftsboken til bestemoren fikk hun idéen om å lage en moderne kokebok basert på tradisjonsmaten fra Setesdal. I 2015 gikk drømmen i oppfyllelse og Margit ga ut kokeboken i samarbeid med Trond Moi og Rune Andersen. I årene etter lagde trioen spennende og tradisjonsrik mat på TV-skjermen i seriene Fjellmat og Kystmat.

https://www.youtube.com/watch?v=QBFP6oJvJo8

Nyskapende iskremglede

Under innspillingen av Kystmat på Tv2 møtte Margit vår egen Paal Hennig-Olsen. De mange iskremkreasjonene Paal skapte i serien inspirerte Margit til å få til et nytt og kreativt samarbeid med Hennig-Olsen hvor ekte iskremglede står i sentrum.

Margit har fokus på moderne tradisjonsmat. Gjennom samarbeidet skal Margit utvikle spennende oppskrifter og kreasjoner basert på nye og gamle favoritter fra Hennig-Olsen Is.

  –  Et måltid er ikke komplett uten dessert, og jeg serverer ofte iskrem. Enten som den er, i sammensatte retter eller i kombinasjon med bær, frukt eller kaker. Jeg ser frem til å utvikle oppskrifter for og ikke minst spise mye is fra Hennig-Olsen Is, sier Dale.