Margit Dale velger Kremen av iskrem
Sammen med matblogger og tradisjonsmat-formidler Margit Dale håper vi å inspirere deg til å skape dine egne, unike iskremøyeblikk.
Inspirert av norske tradisjoner
Margit Dale er født og oppvokst på en gård i Valle i Setesdal. Gården har vært driftet av familien hennes i 500 år, og i dag er det Margit som driver familiegården sammen med ektemannen og deres tre barn.
Da Margit kom over den gamle oppskriftsboken til bestemoren fikk hun idéen om å lage en moderne kokebok basert på tradisjonsmaten fra Setesdal. I 2015 gikk drømmen i oppfyllelse og Margit ga ut kokeboken i samarbeid med Trond Moi og Rune Andersen. I årene etter lagde trioen spennende og tradisjonsrik mat på TV-skjermen i seriene Fjellmat og Kystmat.
https://www.youtube.com/watch?v=QBFP6oJvJo8
Nyskapende iskremglede
Margit har fokus på moderne tradisjonsmat. Gjennom samarbeidet skal Margit utvikle spennende oppskrifter og kreasjoner basert på nye og gamle favoritter fra Hennig-Olsen Is.
– Et måltid er ikke komplett uten dessert, og jeg serverer ofte iskrem. Enten som den er, i sammensatte retter eller i kombinasjon med bær, frukt eller kaker. Jeg ser frem til å utvikle oppskrifter for og ikke minst spise mye is fra Hennig-Olsen Is, sier Dale.