En sykkelvennlig arbeidsplass i Hannevika

Vi er stolte over å ha blitt sertifisert til GULL som sykkelvennlig arbeidsplass av Syklistenes landsforening. Sertifiseringen tildeles bedrifter som har gjort tiltak som gir optimale forhold for både sykkelen og syklisten, og deles kun ut til et fåtall bedrifter.

– I Hennig-Olsen Is ønsker vi å legge til rette for og bidra til at våre ansatte benytter sykkelen til og fra jobben. Det er derfor veldig gøy at vi har mottatt gull-sertifisering for dette arbeidet, sier Jan-Erik Narvesen, HR-direktør i Hennig-Olsen Is.

Totalt oppnådde Hennig-Olsen Is 56 av 65 mulige poeng, som utgjør et sertifiseringsresultat på 86 prosent. Rapporten trekker blant annet frem informasjons- og motivasjonsarbeidet som vi har gjennomført.

– Hennig-Olsen Is jobber kontinuerlig med informasjon og motivasjon, og for å gjøre det lille ekstra for å stimulere til å velge en aktiv reisevei. Bedriften har også fått bonuspoeng for sin deltagelse i Jeg kjører grønt-kampanjen og egen innsamlingskampanje for Leger Uten Grenser, skriver Syklistenes landsforening i rapporten.

– Ved å legge til rette for økt bruk av sykkel blant våre ansatte, ønsker vi å bidra til bærekraftsmålene og nullutslippsmålet som både staten og Kristiansand kommune har satt, avslutter Narvesen.

Ansatt på Hennig-Olsen Is med sykkel

Noen av tiltakene Hennig-Olsen Is har gjennomført for å øke bruken av sykkel er:

  • Tilbud om leasing av el-sykler i samarbeid med Sykkelguttane
  • Digitalt motivasjonsforedrag med Syklistenes landsforening
  • Sykle til jobben vårkampanje, påmelding og internpremiering
  • Innkjøp av en el-sykkel som ansatte i Hennig-Olsen Is kan låne