Kutter 50 tonn plast i året

I Hennig-Olsen Is er vi opptatt av å ta vare på miljøet, og jobber stadig med å forbedre oss på flere fronter. Et av grepene er å redusere vårt plastforbruk.

Du har sannsynligvis lagt merke til de nye boksene på Sørlandsis i butikkene. Boksene har nytt design, og er laget med såkalt thin-wall-emballasje, som betraktelig reduserer mengden plast brukt i produksjon.

– Sørlandsisboksen har nå tynnere vegger. Den er tynn der den kan være tynn, og litt tykkere der den trenger å være det, for å tåle belastningen den trenger, sier Ingvald Jessen logistikksjef for innkjøp i Hennig-Olsen Is.

I løpet av hans 25 år lange erfaring i Hennig-Olsen, er dette den fjerde oppdateringen av Sørlandsisboksen han har vært med på.

– Den er blitt endret flere ganger. Før var den laget med tre ulike typer materialer og hadde papiretikett. I dag har vi bare ett stoff, polypropylene, som er resirkulerbart, sier Jessen.

NY BOKS: Sørlandsis har ny boks med tynnere vegger.

Totalt står oppdateringen av boksene til Sørlandsis for et kutt på 50 tonn plast i året.

– Teknisk har det skjedd mye på utviklingen av plast de siste årene, men dette er desidert den største forbedringen når det gjelder mengde plast redusert. Vi er stadig på jakt etter ny teknologi for å forbedre oss, sier Jessen.

Som medlem av Grønt Punkt Norge har Hennig-Olsen tatt Plastløftet. Vi forplikter oss dermed til å redusere unødvendig bruk av plass, øke bruk av resirkulert plast og designe våre produkter for gjenvinning.

 

Sørlandsis

Sørlandsis er en serie dessert-is med klassiske smaker som passer til alle anledninger.

Se alle smakene her