Hennig-Olsen Is tar sølv i kåringen av årets mangfoldsvirksomhet

Tar andreplassen i kategorien mellomstore og store virksomheter i Norge.

Med ansatte fra mer enn 25 land, har mangfold alltid vært en sentral del av Hennig-Olsen Is. Nå har også arbeidet ført til pallplass i statens mangfoldskåring.

– Hennig-Olsen Is har i alle år vært en arbeidsplass preget av inkludering og solidaritet. Det er virkelig en fantastisk anerkjennelse å bli utnevnt som en av vinnerne av Årets Mangfoldspris, og det viser at arbeidet vi gjør er viktig, sier Paal Hennig-Olsen, administrerende direktør i Hennig-Olsen Is.

Det var 25. august at Hennig-Olsen Is ble utnevnt som den regionale vinneren i Agder i kategorien mellomstore og store virksomheter. I går tok iskremprodusenten andreplassen nasjonalt i samme kategori.

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Formålet med prisen er å fremme etnisk mangfold, bedre bruk av innvandreres kompetanse og øke rekruttering av innvandrere i arbeidslivet. Prisen utdeles i regi av Kunnskapsdepartementet og vinnerne ble utnevnt på årets integreringskonferanse som i år fant sted digitalt.

Fremhever bevisst arbeid med mangfold i alle ledd

Juryen fremhevet den langvarige og målbevisste innsatsen Hennig-Olsen Is har gjort for integrering av innvandrere i arbeidslivet. De mente også at iskremprodusenten er sitt samfunnsansvar bevisst ved aktivt å ansette mennesker med innvandrerbakgrunn og gi dem muligheter for kompetanseheving.

– Vi er som en liten global landsby med mennesker fra alle verdenshjørner. Vi tror at et likestilt arbeidsliv, med vekt på god kjønnsbalanse og mangfold, gir en sterk, nyskapende og sunn bedriftskultur. Å motta denne anerkjennelsen gir oss stor motivasjon til å fortsette med dette viktige arbeidet, sier Hennig-Olsen.

https://youtu.be/PwvOH0_azgI

Les mer om Mangfoldsprisen her.