Mangfold

i mangfol­dige tiår

I over 50 år har Hennig-Olsen Is jobbet for å skape en arbeidsplass med høy trivsel og stort mangfold. Filosofien er å rekruttere bredt fra alle deler av samfunnet – fordi arbeidsmiljøet og resultatene blir bedre når arbeidstokken gjenspeiler samfunnet.

I Hennig-Olsen Is er mangfold rotfestet i de grunnverdiene som Otto Hennig-Olsen etablerte da han tok over virksomheten fra sin far på slutten av 50-tallet. Av fornavnet hans lagde vi akronymet OTTO som beskriver verdiene offensiv, troverdig, tydelig og ordentlig. Det er verdiene de ansatte skal identifisere seg med, og vi tror at dette kan bidra til å bygge bro mellom ulike etniske grupper. Hennig-Olsen Is skal være “Kremen av iskrem” også i overført betydning. Det betyr at vi hele tiden jobber hardt for å bygge en sterk bedriftskultur, et godt og inspirerende arbeidsmiljø med dyktige og motiverte medarbeidere. På samme måte som vi skal tilby den beste iskremen skal vi også skape en attraktiv og trygg arbeidsplass med stolte medarbeidere. Vår visjon er å skape en unik Hennig-Olsen kultur som alle våre medarbeidere kan identifisere seg med.

Bedriften har null-toleranse for rasisme og i 2001 ble bedriften erklært som rasismefri sone.

Bevisst rekruttering

I vår virksomhet defineres mangfold som mer enn etnisitet, kulturell bakgrunn, hudfarge og religion. Det handler om alle strømninger i samfunnet som skaper mangfold – alt fra kompetanse, seksuell legning, kjønn, alder, funksjonshemning og politisk ståsted.

Med dette som utgangspunkt jobber Hennig-Olsen Is etter mangfoldsprinsippet i rekruttering og personalutvikling. Over tid har mangfoldet blitt stort, og bedriften sysselsetter i dag medarbeidere med mer enn 20 ulike nasjonaliteter.

83%

er fornøyde med
arbeidet sitt.

92%

er stolte av å jobbe
for virksomheten.

Stolte medarbeidere og høy trivsel

I bunn og grunn handler det om å se menneskene som individer – ikke som en del av en minoritet eller gruppe. Selskapet har lykkes godt med denne tilnærmingen. Det viser både medarbeiderundersøkelsene og de økonomiske resultatene.

Fra medarbeiderundersøkelsene fremkommer det at trivselen i selskapet er meget høy. Over 80 prosent av de ansatte uttaler at de trives meget godt på jobben, og over 90 prosent sier at de er svært stolte av å jobbe for Hennig-Olsen Is. Videre nevnes arbeidsmiljø, kolleger og det sosiale som det mest positive ved de ansattes arbeidsforhold.

Mange blir lenge i bedriften, og en stor del av medarbeiderne har vært ansatt i over 25 år.

Sykefravær, mer enn statistikk

Hennig-Olsen Is har inngått avtale om inkluderende arbeidsliv (IA-avtale) med NAV. Når man satser på mangfold og inkluderende arbeidsliv med fokus på å inkludere mennesker som kan ha stått utenfor arbeidslivet over tid, kan en utfordring være høyere sykefravær enn gjennomsnittet. Det siste året har det totale sykefraværet blitt kraftig redusert, fra 7,4 prosent i 2016 til 5,4 prosent i 2017. Det er særlig langtidssykefraværet som er redusert. Den gode utviklingen kommer som et resultat av systematisk, kontinuerlig og målrettet arbeid med oppfølging av sykemeldte. Viktigere enn statistikken, er det å se enkeltmenneskene, følge dem opp tett og yte bistand slik at de raskt kan komme seg tilbake i jobb igjen.