Samfunnsansvar

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. I Hennig-Olsen Is har vi en ambisjon om å drive en sunn virksomhet preget av ansvar for mattrygghet, medarbeidere, samfunn og miljø. Slik møter vi fremtidens muligheter og utfordringer på best mulig måte.

Vårt samfunnsansvar er bredt og mangfoldig. Vårt mål er å gjøre bærekraft til en driver for konkurransekraft. Vi er en aktiv og inkluderende arbeidsplass. Vi har gode etiske retningslinjer for innkjøp. Med dette utgangspunktet skal vi fortsette å utvikle Hennig-Olsen Is på en miljøvennlig og bærekraftig måte, og kontinuerlig forbedre oss.

Mennesker og mangfold

Gjennom 50 år har Hennig-Olsen Is arbeidet aktivt for å skape en arbeidsplass med mangfold. Vi er overbevist om at mangfold bidrar til å styrke kulturen i bedriften vår.

I dag skaper medarbeidere fra nesten 30 forskjellige nasjonaliteter et rikt arbeidsfellesskap i bedriften. Hos oss skal alle, uavhengig nasjonalitet, religion eller kulturell bakgrunn bli verdsatt, respektert og inkludert. I 2007 mottok Hennig-Olsen Is Mangfoldsprisen for arbeid med mangfold på arbeidsplassen. Hver dag jobber vi for en arbeidsplass hvor alle skal trives.

Etikk

Vi er opptatt av å bidra til handel som fremmer bærekraftig utvikling. Som virksomhet har Hennig-Olsen Is stor påvirkningskraft som vi kan bruke positivt. Derfor jobber vi med å påvirke våre leverandører og samarbeidspartnere til å kombinere god drift med et tydelig ansvar for samfunn og miljø. I utfordrende råvaremarkeder som kakao, sukker, fett og vanilje, stiller dette ekstra høye krav til oss om å følge opp leverandører.

For å tydeliggjøre våre holdninger har Hennig-Olsen Is vedtatt etiske retningslinjer for innkjøp, som alle våre leverandører og samarbeidspartnere må signere og leve opp til. I tillegg er vi stolt medlem av Initiativ for Etisk Handel (IEH).

Miljø

I Hennig-Olsen Is er vi opptatt av å ta vare på miljøet. Et viktig tiltak er å redusere matsvinn i produksjonen. Derfor blir iskrem som er til overs, mat for noen heldige griser i Søgne.

Vårt mål er å bli en klimanøytral virksomhet. Siden 2010 har vi redusert utslipp med 50 prosent i fabrikken vår. Vi har også skiftet ut 1000 frysedisker i butikker over hele landet. Det førte til en årlig reduksjon i strømforbruket tilsvarende 200 husstander. I tillegg bidrar samkjøring med grossister til lave utslipp i distribusjonen.

Med fokus på miljø i hele verdikjeden skal vi bidra til en positiv og bærekraftig utvikling.

Råvarer

Hos Hennig-Olsen Is legger vi vår stolthet i utmerket smak og kvalitet. Det krever gode råvarer. Vi håndplukker alle råvareleverandører for å sikre førsteklasses produkter og bærekraftig produksjon. Dermed kan vi være sikre på at alt fra bær og frukter til vanilje, nøtter og kakao er av den beste kvalitet. På fabrikken produserer vi nemlig ikke bare iskrem, men også krokan, sjokolade, karamellsaus, sjokoladesaus, fruktsauser og syltetøy.

Ekte norsk fløte er kanskje den aller viktigste ingrediensen i iskremen vår. Kremfløten skal være så fersk som mulig for å bevare den friske fløtesmaken. Hver morgen smaksbedømmer vi fløten for å sikre kvaliteten. Slik gir vi deg kremen av iskrem.

Helse

Myndighetenes kostholdsråd er klare, og fokuset på helse har aldri vært større. Samtidig stiller våre kunder høye krav til produktene vi lager.

I Hennig-Olsen Is har vi lang tradisjon for å lage iskrem med naturlige ingredienser og høyt innhold av frukt og bær. I noen av produktene reduserer vi sukkerinnholdet slik at alle kan nyte iskremen vår. Produktene blir nøye merket for at folk skal vite hva de legger i handlekurven når de kjøper et produkt fra Hennig-Olsen Is.

Vi er ISO 22 000 Mattrygghet-sertifisert. Det sikrer kontinuerlig fokus på hygiene og sikkerhet for iskremen – fra råvare til produksjon og helt frem til is-disken.

Vårt engasjement

Se våre engasjement