Høllen brygge isbar

Da omsetningen i den mobile isbaren passerte én million kroner i løpet av 10 hektiske sommeruker, bestemte Vidar Nilssen seg for å utvide sesongen.

– Nå har jeg åpent så lenge som mulig: Fra 1. mai til 31.august. Midt på sommeren er det kunder hele tiden, både i isbaren og i Jokerbutikken min like ved, forteller Nilssen.

Han er ideelt lokalisert for å selge mye softis, kuleis og småis. Joker Høllen deler arkeringsplass med den store småbåt-havna og badestranda i Søgne, like utenfor Kristiansand. Her syder det av liv hele sommeren. For å minske køen og sørge for en viss orden i butikken, sa Nilssen ja til å leie en mobil isbar fra Hennig-Olsen Is i 2014. Det har han ikke angret på.

– Jeg kom litt sent i gang, ikke før 20. juni, men likevel omsatte isbaren for over en million kroner før den ble hentet 1. september, forteller Nilssen. Året etter sørget han for at isbaren åpnet allerede 1. mai. – Bare det å få iskøen ut av butikken var gull verdt. Den totale omsetningen har økt etter at isbaren kom på plass, sier Nilssen.

Nå skriver han en ny femårsavtale med Hennig-Olsen Is. Isbaren blir et fast innslag i Høllen hver sommer fremover.

– Den pryder nabolaget! For en som er veldig opptatt av merikansk bilkultur, har jeg sansen for isbarens nostalgiske, amerikanske uttrykk. Den ser ut som en diner fra 50-tallet. I love it! sier Nilssen.

Han sender også litt kjærlighet i retning leverandøren.

– Hennig-Olsen Is har vært en fantastisk samarbeidspartner i mange år. Jeg kan nesten ikke tenke meg en bedre leverandør, sier Nilssen.