Et iskaldt mysterie!

Hjelp Paula med å løse det iskalde mysteriet og vinn is for 1.000,-. For å delta i konkurransen, gir du ditt svar i kommentarfeltet til en av episodene vi deler på vår Facebook-side. God påske og lykke til!

Episode 1 av 5

Paula er på vei til sin favoritt iskiosk for å kjøpe seg en forfriskende is i den deilige vårsola. Når hun kommer frem er iskiosken tom – både for iskremselger og iskrem. Kassaapparatet er urørt og det er ingen tegn på at noen har brutt seg inn. På gulvet ser Paula noen røde klissete fotspor som leder ut av iskiosken og bortover mot parken.

Episode 2 av 5

Paula følger sporene som leder til benken hvor de to pensjonistene, Elise og Anita, vanligvis sitter og soler seg mens de mater duene. Men i dag er benken tom, bortsett fra litt iskrempapir som ligger der. Paula hører høy fnising.

I retningen lyden kom fra skimter hun Anita og Elise som sitter under det store skyggetreet i parken. Hun løper opp til dem. Til sin store forbauselse sitter de to eldre damene og fråtser iskrem. Paula spør om det er de som hadde tatt all isen og ikke minst hva de har gjort med den stakkars iskremselgeren.

Anita og Elise forteller at de ikke har betalt for isen, men at de fikk den. Med en god blanding av fløteis og sjokolade rundt munnen, mumler de også frem at de ikke har vært i nærheten av iskremkiosken i dag.

Hjelp Paula å løse det iskalde mysteriet på våre Facebook-sider og vinn is for 1.000,-.

Episode 3 av 5

Nå er Paula på et nytt spor. På løkka bak iskremkiosken pleier en gjeng ungdommer å spille fotball, men nå er det helt stille der. Alle ligger rett ut på gresset med brede smil. Når Paula kommer nærmere ser hun at to søppeldunker som står på siden av målet, er stappfulle med iskrempapir.

Hun går rett på sak og avhører de mistenkte, men ingen av guttene klarer å svare. De er så mette og sløve at de bare smiler til Paula. Hun spør om de har vært i iskremkiosken i dag – hvorpå de alle svarer med å riste på hodet. Når Paula spør om de har sett iskremselgeren nikker en av guttene, mens de andre trekker på skuldrene.

Episode 4 av 5

Paula hører noen som hulker. I den lange trappen i parken sitter et sporty kjærestepar og griner. De er ikledd treningstøy fra topp til tå. Paula spør hvorfor de griner. Jenta retter på svettebåndet og hikster frem at de angrer enormt på det de gjorde.

Paula spør dem hva de angrer på. Den litt urolige mannen i et nummer for liten treningsdrakt ser opp på henne og sier at de sprakk, skikkelig. Etter uker med kun erter på menyen ble fristelsen for stor.

Paula spurte strengt hva de hadde gjort med iskremselgeren og all isen hans. Den svette turbulente mannen bryter sammen i gråt og tar frem bunker med iskrempapir fra rompetasken sin.

Jenta med svettebåndet sier at de tidligere på dagen hadde brukt iskremkiosken til å tøye ut på, og det var da det skjedde. Hva – spurte Paula det nedbrutte paret, men de bare hulket og fortsatte å trøste hverandre.

Episode 5 av 5

Paula vender tilbake til åsstedet for å tenke gjennom alt hun har av spor. Mens hun sitter der kjenner hun at buksebaken hennes blir våt, det er vann på gulvet i iskiosken. Utenfor iskiosken hører hun en person som hiver etter pusten og går med tunge skritt. Paula reiser seg og ser rett inn i øynene på iskremselgeren.